Петък, 19 Юни 2020 15:14

ПИСМО НА КМЕТА НА ОБЩИНА РАЗЛОГ ИНЖ. КРАСИМИР ГЕРЧЕВ ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩАТА И АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2020

Написана от 

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
СУ „БРАТЯ КАНАЗИРЕВИ“
ПГ ПО ТРАНСПОРТ
ПГ ПО МСС
РПГ „НИКОЛА СТОЙЧЕВ“
АБИТУРИЕНТИ ВИПУСК 2020

С оглед на пандемичната обстановка в глобален мащаб и новите случаи на COVID-19 в Разлог, Общинският кризисен щаб категорично изразява мнение, че на този етап струпването на много хора на едно място не се разрешава и не е удачно провеждането на масово дефиле на абитуриенти от випуск 2020 на Централния площад в Разлог. По данни от изминали години, при изпращането на зрелостниците от средните училища в града, на площада присъстват близо 3 000 човека. Хората са от различни общини и градове, без проверен здравен статус, освен това не е възможно да се осигури дистанция и да се спазят нормите на съществуващата епидемична обстановка.
Общинският кризисен щаб в Разлог цели единствено ограничаване на заразата и възпрепятстването на покачване броя на заболелите. Решението е и на основание чл.63 , ал. 4 и 11, и чл. 63в от Закона за здравето, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс във връзка с Решение 378 на Министерския съвет от 12 юни 2020г. за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка и приложение от Главния държавен здравен инспектор, както и т.I, 6, която гласи: “Противоепидемичната мярка за спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. разстояние между лицата, които не са от едно семейство/ домакинство се прилага и за всички лица, които се намират на открити обществени места (в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки)“.
Община Разлог е съпричастна към всички зрелостници от випуск 2020, техните учители, близки и роднини. В мое лице и от името на Общинска администрация Разлог и Общински кризисен щаб, всички вие имате подкрепата ни и уверение в това, че при подобряване на епидемичната обстановка, съвместно с ръководствата на училищата, бихме могли да разгледаме допълнителни възможности в тази посока.

С уважение ,

ИНЖ. КРАСИМИР ГЕРЧЕВ
Кмет на Община Разлог

Прочетена 275 пъти